Del 22 al 26 de març, hackató en mobilitat urbana fent servir tecnologia 'blockchain' i dades de geolocalització del sistema GALILEO

Els reptes:

Millorar la geolocalització imprecisa en vehicles compartits a causa de les zones crítiques de la ciutat. Una qüestió freqüent amb els serveis de mobilitat compartida és la possibilitat de millorar la precisió de la geolocalització en determinades àrees. Per tant, el primer repte pretén trobar solucions per millorar els sistemes de posicionament i obtenir dades potencialment més precises per al mercat de dades.

Definició d'un contracte intel·ligent per a l'intercanvi de dades de mobilitat d'un mercat. El segon repte de la hackathó té com a objectiu proporcionar l'arquitectura tècnica de la plataforma en el marc d'un contracte intel·ligent. Per tant, es demana als participants que defineixin els protocols i les eines que s'utilitzaran durant l'intercanvi de dades amb un enfocament especial en les dades de geolocalització.Les persones que hi participin hauran de treballar en les seves propostes fins al 25 de març, dia en què  presentaran les seves idees al jurat que seleccionarà als finalistes. Després d'això, presentaran els seus projectes finals el 26 de març. Durant els dies de la hackató, tots els grups tindran l'oportunitat d'assistir a sessions individuals de tutoria en línia per obtenir feedback sobre el seu treball i participar en un entorn de co-creació i col·laboració.

Hi haurà un equip guanyador per cada repte, que rebrà un premi de 750 euros.

Del 22 al 26 de març, té lloc des de Barcelona la hackató virtual del projecte Molière centrada a resoldre reptes de mobilitat urbana mitjançant la tecnologia 'blockchain' i dades de geolocalització de GALILEO. Organitzada per CARNET, està adreçada a joves emprenedors i estudiants interessats en la tecnologia i la innovació aplicada al sector de la mobilitat.

22/03/2021

La hackató virtual del projecte europeu Molière  té com a objectiu desenvolupar solucions innovadores per als serveis de mobilitat mitjançant l'ús d’aquesta tecnologia. Està organitzada per CARNET, iniciativa coordinada pel Centre d’Innovació i Tecnologia de Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), CIT UPC.

La iniciativa està oberta a joves emprenedors i emprenedores i a estudiants d’enginyeria amb interès per la tecnologia i la innovació aplicada al sector de la mobilitat. Durant 5 dies, treballaran juntament amb experts i expertes en Sistemes de Navegació per Satèl·lit (GNSS, per les sigles en anglès de Global Navigation Satellite System) i blockchain per resoldre i millorar els reptes més importants de la mobilitat urbana, i crear solucions innovadores abordant els desafiaments proposats.

L’objectiu de la hackathó és identificar les necessitats dels serveis de mobilitat i prototipar productes que impulsin la innovació d’acord amb el concepte i visió de Molière. Mitjançant l'ús creatiu i innovador de les tecnologies digitals, els participants dissenyaran diferents solucions que beneficiïn a les persones i al sector de la mobilitat en tota la seva extensió. L’esdeveniment es realitza en el marc del projecte europeu Molière, finançat per l’Agència Europea de Sistemes de Navegació per Satèl·lit (GNSS), amb la finalitat de construir la millor base de dades obertes per als serveis de mobilitat.

Els guanyadors dels premis es faran públics el 26 de març, a les 15 h. Hi haurà un equip guanyador per a cada repte de la hackató (dos equips guanyadors en total). Cadascun dels equips guanyadors tindrà un premi en metàl·lic de 750 euros.

El webinar introductori ha tingut lloc el 22 de març, des de la CASA SEAT, a Barcelona, on s'ha presentarà al públic el projecte Molière i la hackathó.  Els experts en tecnologia GNSS i blockchain han donat idees per inspirarar als participants de la hackathó i ha anunciat els reptes a resoldre. Després d'aquest tret de sortida, emès per streaming, els equips han començat a treballaran en un entorn online per desenvolupar les seves solucions.

Aquesta hackató brinda l'oportunitat a joves talents de posar a prova les seves habilitats amb l'ajuda de persones mentores i expertes, que els guien durant tota la competició, alhora que experimenten l’emoció de reunir-se amb companys que comparteixen la mateixa passió per la tecnologia digital i la innovació.

Les persones que hi participin hauran de treballar en les seves propostes fins al 25 de març, dia en què  presentaran les seves idees al jurat que seleccionarà als finalistes. Després d'això, presentaran els seus projectes finals el 26 de març. Durant els dies de la hackató, tots els grups tindran l'oportunitat d'assistir a sessions individuals de tutoria en línia per obtenir feedback sobre el seu treball i participar en un entorn de co-creació i col·laboració. S’atorgarà un premi de 750 euros al grup guanyador de cada repte.

Sobre el projecte Molière i el sistema GALILEO

El projecte Molière, finançat per l’Agència Europea de Sistemes de Navegació per Satèl·lit (GNSS), té com a missió construir la millor base de dades obertes per als serveis de mobilitat, un mercat de dades de mobilitat (MDM), basat en la tecnologia blockchain, augmentant el perfil, la visibilitat, la disponibilitat, i utilitat de les dades de geolocalització de GALILEO per a donar resposta a les necessitats de les ciutats, autoritats de transport públic, proveïdors de serveis de mobilitat i usuaris finals. 

La GSA gestiona els interessos públics relacionats amb els programes GNSS, els sistemes de navegació geoestacionària europeus (EGNOS), i GALILEO. GALILEO proporciona una millor informació de posicionament i cronometratge amb importants implicacions positives per a molts serveis i usuaris europeus. Gràcies a la multiconstel·lació de receptors a la qual s'afegeix GALILEO, els usuaris poden ara conèixer la seva posició exacta amb major precisió. La capacitat de doble freqüència de GALILEO ofereix avantatges significatius en termes de precisió assolible, però també en termes de millora de la resistència a la jamming. Els productes que s’utilitzen en la vida diària, des del GPS en l’automòbil fins al telèfon mòbil, es beneficien de la major precisió que ofereix GALILEO. Aquest sistema contribueix a que les carreteres i els ferrocarrils d'Europa siguin més segurs i eficients.