#Vilaniuada24: 12 juny 24

7010171701 Taller de formaciĂł per al professorat participant a la Vilaniuada24 (CRP de l'Alt Camp)

Les properes sessions del taller seran els dies 16 de gener i el 30 d'abril, de 17 a 19 h (10 hores de certificaciĂł).

Tal com es va anunciar a la reunió informativa del passat 21 de novembre, els centres que vulgueu participar en la 7a edició de la Vilaniuada us heu d'inscriure en aquest taller; és requisit indispensable. És important que al taller hi assisteixin els docents acompanyants i els docents responsables de l'activitat.

El World Mobile City Project

El World Mobile City Project (WMCP) és un projecte col·laboratiu de georeferenciació de tecnologia mòbil, impulsat per l’Equip LaceNet i amb el suport dels centres que hi participen, així com la col·laboració de la UPC. És un projecte d’inclusió digital i una manera perfecta per conèixer diferents ciutats i treballar en un gran nombre de competències bàsiques i transversals de manera cooperativa i de forma lúdica.

El projecte té com a objectiu aprendre a localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics (targetes, mapes…) amb l’ús de tecnologies (internet mobile, geolocalització, codis QR, realitat augmentada,…) i aplicant el treball cooperatiu en petits grups.

Els protagonistes del projecte són els i les alumnes dels centres de primària i secundària de la comarca de l’Alt Camp els quals, amb el suport del professorat, descobriran la capital des d’una perspectiva una mica diferent.

El WMCP s’implementa a diverses ciutats i pobles dels Països Catalans i de l’Estat espanyol: Alcoi, Barcelona, Camp de Morvedre, Castelló, Elx, Gasteiz, Igualada, Manresa, València, Vic, Vall dels Alcalans, Valls i Xàtiva. La versió que es duu a terme a Valls  rep el nom de Vilaniuada.


La Vilaniuada a la ciutat de Valls

Per què Vilaniuada? Vilaniuada prové de Vilaniu, novel·la realista de l'il·lustre escriptor vallenc Narcís Oller publicada el 1885. En aquesta obra, l'autor descriu la ciutat de Valls, els seus personatges, llocs i costums. A partir d'aquesta denominació de la ciutat és va escollir anomenar l'activitat com Vilaniuada.

Com és la Vilaniuada? L’activitat es presenta en forma de gimcana. L’alumnat participant, supervisat pels mestres o professors del seu centre, es desplaça des del punt de sortida a diferents punts de la ciutat en petits grups cap als llocs que s’indiquen en les targetes que rebrà cada grup. 

+ info (desplegar)

Habitualment es fan grups de 5 alumnes i cada grup tindrà 5 targetes. Al punt de control poden aconseguir-se'n més.

Les targetes d’indrets de la ciutat s’hauran distribuït tenint en compte les diferents característiques i activitats a fer en cada punt i contenen la informació necessària per visitar cada un dels indrets. En cada punt d’interès els alumnes  hauran de realitzar una prova multimèdia i una de continguts. Quan es requereixi, s’haurà de compartir un contingut multimèdia (imatge/vídeo) específic, i es farà en comptes creats per a la publicació d'activitats del centre, ja sigui per la pròpia vilaniuada o per altres sortides o activitats.

Caldrà etiquetar les publicacions amb l'etiqueta o hashtag convenient i, si es desitja, amb una etiqueta que identifiqui el nom del centre participant. També es pot identificar el centre, si es desitja, amb el nom del compte o la descripció de la bio al perfil d'usuari.

Trobareu més informació a la GUIA DIDÀCTICA (consultable des de comptes XTEC).

Visitants: